MOTOKÁROVÁ SEZÓNA 2021

MOTOKÁROVÁ SEZÓNA 2021

Tomáše Filipenského


V letošní sezóně jsem startoval za tovární team českého výrobce motokár MS KART Prachatice v kategorii ROK GP, kde startují, i mimo jiné, piloti o 15 let starší než já.

Už předsezónní testy naznačily, že to nebude snadné.

Zúčastnil jsem se dvou šampionátů Mistrovství České republiky a Moravského poháru - Mistrovství Slovenska, ve kterém startovali piloti z ČR, Slovenska, Rakouska, Maďarska, Polska......

V mistrovství ČR jsem odjel šest závodních víkendů, kde se v každém jedou tři závodní jízdy.

Nejlepší výkon jsem podal na okruhu v Chebu, kde jsem v měřeném tréninku zajel 2. čas a po součtu všech jízd bylo výsledkem 3. místo na "bedně". Taktéž se mi to podařilo zajet, na mé nejoblíbenější trati v Písku,....výsledkem bylo 3. místo.

Naopak ve Vysokém Mýtě, kde po vynikajícím tréninku jsem neprošel technickou kontrolou, mě čekal start z poslední 28 pozice. Ale ani to mě neodradilo, se probojovat na krásné šesté místo.

V MČR jsem nakonec, jako nováček v této kategorii, skončil celkově na 6. místě z 34 startujících pilotů.

V Moravském poháru a Mistrovství Slovenska se mi dařilo mnohem lépe...

Vyhnuly se mě technické problémy, kolize na trati a z pěti odjetých závodních víkendů jsem čtyři vyhrál a jednou skončil druhý a to na mé moc oblíbené trati na slovenském Slovakiaringu.

Na závěr bych chtěl poděkovat hlavně tátovi...za tu dřinu to stálo...mamince...

...a dále firmám Dafe Plast, Kosyka, Hasoft, Mejsřík, Foukaná vata, SPZ Vysočina, Jelínek instalatérství, vinotéka Polná, moto Racing Polná, polenská palírna pod hrází a městu Polná.

                     

×

Splátková kalkulačka ESSOX